HABERLER

EUROLAB, Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ne Katılıyor


EUROLAB tarafından yapılan açıklamaya göre EUROLAB, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı TAGEM Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ne katılıyor. 12-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak zirveye bu yıl çok büyük bir ilgi gösterilmiştir.

Zirvede bu yıl, iyi tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, organik tarımsal üretimin geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği, geçiş süreçlerinde karşılaşılan temel sorunlar, sürdürülebilir toprak verimliliği ve toprak kalitesinin korunması, sağlıklı bitkisel üretimde organik besleme, bitki hastalık kontrolünde doğal mücadele yöntemleri, biyoçeşitlilik ve doğal kaynaklar ve temiz ve yenilenebilir enerji kullanımı ve yaygınlaştırılması gibi ana konular tartışılacaktır.

EUROLAB zirvede ağırlıklı olarak iyi tarım uygulamaları ve organik tarımsal üretimde belgelendirme sorunları üzerinde duracaktır. Bu konuda zirvede, gıda güvenliği yönetim sistemleri, gıda üretiminde sürdürülebilirlik, genetiği değiştirilmiş organizmalar risk değerlendirmesi, gıda katkı ve yardımcı maddelerin üretiminde güvenli yöntemler, helal gıda üretiminde güncel sorunlar ve belgelendirme, gıda etiketleri, beslenme ve sağlık beyanlarında bilimsel altyapı, gıda savunması bilinci ve tarım ve gıdada laboratuvar uygulamaları ve analitik yöntemler gibi gıda güvenliği ve güvenilirliği konularında sunumlar olacaktır.

Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’nde bu yıl 700’den fazla bildiri sunumu yapılacak. Katılımcı sayısında rekor kırılması bekleniyor.
Son yıllarda organik tarım, doğal ve yöresel ürünler ve bitkisel gıda takviyeleri gibi ürünler oldukça popüler hale gelmiştir. Ancak yanlış bilgilendirme ve uygulamalar beraberinde bir takım problemler de getirmektedir. Buna benzer konuların zirvede tarıtışılacak olması önemlidir.

EUROLAB, insanların sağlıklı yaşam ve doğru beslenme haklarının üstünlüğüne inanmaktadır ve yaşamın sürdürülmesi ve yaşam kalitesinin korunması açısından bu tür etkinliklerin sürdürülmesinden yanadır.

Tarih : 2018-07-11