HABERLER

EUROLAB, Tarımın Gelişmesi Yönünde Üreticilere Destek Oluyor


Tarımsal faaliyetlerin daha bilinçli yapılmasını ve toprağın daha verimli kullanılmasını sağlamak, dolayısıyla ülke ekonomisine katkı vermek amacı ile EUROLAB, toprak, su ve hava analizleri ile, bir yandan üreticilere destek olurken bir yandan da doğal çevrenin korunmasına katkı sağlamaktadır.

Yapılan ölçüm, test, analiz ve değerlendirme sonuçlarına göre toprağın ve suyun fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri ortaya konmakta ve üretici firmalar bu sonuçlara göre yönlendirilmektedir. Üretici firmalar toğrağının durumuna göre yüksek verim alabilecekleri sebze ve meyve türleri hakkında bilgi sahibi olmakta ve kazançlı çıkmaktadır.

Eğitimli ve deneyimli bir çalışan kadrosu ve yüksek teknolojik cihazlarla yapılan analizlerden, talep eden bütün işletmeler yararlanmaktadır.

EUROLAB yöneticileri, tarımsal faaliyet yapan işletmelerin, devletin sağladığı tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için, yetkili laboratuvarlarda test ve analiz çalışmaları yaptırmaları gerektiğini açıklamışlardır. Gerekli ölçüm, test ve analizler yaptırılmadan bu desteklerden yararlamak mümkün değildir.

EUROLAB yöneticileri, bu konuda bilgi eksikliği olduğunu vurguluyor ve bir yandan işletmeleri bilgilendirirken bir yandan da onların teşviklerden yararlanmalarına imkan sağlandıklarını söylüyor.

EUROLAB tarafından yapılan açıklamaya göre hizmet ağı oldukça genişlemiştir ve üretici firmalar çevre illere gitmeye gerek kalmadan hizmet alabilmektedir. Üstelik toprak, su ve hava analiz çeşitleri günden güne artmaktadır ve bu konuda dünya genelinde kabul gören test ve analiz yöntemleri ugyulanmaktadır. Bu çabalar ile işletmelerin üretkenliklerini en üst noktaya çıkarmaları hedeflenmektedir.

EUROLAB sadece analiz sonuçlarını vermekle kalmamakta, üreticilere, almaları gereken önlemler ve yeni uygulamalar hakkında da destek olmaktadır. Örneğin kireç oranı fazla toprak sahibi üreticiye kireç oranı düşük bir gübre önerilmekte, fasulye üretmek isteyen bir üreticiye, toprağın durumuna göre patates üretmesinin daha doğru olacağı söylenmektedir.

Kısaca EUROLAB, üretici firmaların yanındadır ve yanında olmaya devam etmektedir.

Tarih : 2018-07-11